NVWA
Redenen voor een bedrijf om zich te
houden aan de HACCP wetgeving:
1.
Bescherming van de volksgezondheid
2.
Continuïteit van je bedrijf op lange termijn
3.
Je krijgt inzicht en overzicht in je
bedrijfsprocessen
4.
Het is een onderdeel van je
gastvrijheidsformule
5.
Positieve imago van de horecabranche
behouden
6.
Het is een wettelijke verplichting
NVWA = Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit
Bevoegdheden van de controleurs van
de NVWA:
•
Onaangekondigde controles
•
Ter plaatse onderzoeken en monsters
nemen
•
Inzien en kopiëren van administratie
•
Boetes opleggen aan overtreders → lik-op-
stuk beleid
Prioriteiten van de controleurs NVWA:
•
Hebben ondernemer en medewerkers
voldoende kennis?
•
Wordt deze kennis ook toegepast in het
bedrijf?
•
Controleert ondernemer de HACCP
processen?
•
Wordt er hygiënisch gewerkt?
•
Hoe staat het met de persoonlijke hygiëne
van de medewerkers?