haccp nieuws!

Blog

Eisen hygiëne en inrichting mobiele bedrijfsruimten!

Bereidt u levensmiddelen in een marktkraam of een tent, dan moet u zich

houden aan verschillende hygiëne eisen.

De risico’s door verontreinig van levensmiddelen moeten zo klein

mogelijk zijn. De ligging, het ontwerp en de constructie van mobiele of

tijdelijke bedrijfsruimten moeten daarmee rekening houden.

Afhankelijk van de aangeboden levensmiddelen, kunnen meerdere

hygiënecodes van toepassing zijn.

Mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten eenvoudig schoon te

houden zijn. Het ontwerp en de inrichting moeten zo zijn dat er geen

verontreiniging van levensmiddelen kan plaatsvinden.

Is het onvermijdelijk dat bij de bereiding onverpakte levensmiddelen

met de hand worden aangeraakt? Dan moet er een voorziening

aanwezig zijn om de handen goed te kunnen wassen. Denk daarbij

aan: een jerrycan met een kraantje en regelmatig te vervangen

schoon water, een zeep(pompje) en papieren handdoekjes.

Oppervlakken die in contact kunnen komen met levensmiddelen,

moeten van deugdelijk materiaal zijn gemaakt. De oppervlakken

mogen niet kapot zijn en ze moeten altijd schoon zijn.

Mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten passende voorzieningen

hebben voor het schoonmaken en het ontsmetten van gereedschap

en apparatuur.

In mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moet voldoende apparatuur

en koelcapaciteit aanwezig zijn om de voorgeschreven temperatuur te

garanderen waarop de bederfelijke eetwaren en drinkwaren moeten

worden bewaard/gepresenteerd.

Bij mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moet een goede en

deugdelijke voorziening aanwezig zijn voor het afvoeren van afval.

Afhankelijk van de aangeboden levensmiddelen, kunnen meerdere

hygiënecodes van toepassing zijn.

Meer informatie in het overzicht van hygiënecodes per sector (pagina

Hygiënecodes, HACCP).

Eisen hygiëne en

inrichting mobiele

bedrijfsruimten!

© Copyright foodtruckhaccp.nl | powered by GreenApples

haccp nieuws!

Blog

Eisen hygiëne en inrichting mobiele

bedrijfsruimten!

Bereidt u levensmiddelen in een marktkraam of een

tent, dan moet u zich houden aan verschillende

hygiëne eisen.

De risico’s door verontreinig van

levensmiddelen moeten zo klein mogelijk zijn.

De ligging, het ontwerp en de constructie van

mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten

daarmee rekening houden. Afhankelijk van de

aangeboden levensmiddelen, kunnen

meerdere hygiënecodes van toepassing zijn.

Mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten

eenvoudig schoon te houden zijn. Het ontwerp

en de inrichting moeten zo zijn dat er geen

verontreiniging van levensmiddelen kan

plaatsvinden.

Is het onvermijdelijk dat bij de bereiding

onverpakte levensmiddelen met de hand

worden aangeraakt? Dan moet er een

voorziening aanwezig zijn om de handen goed

te kunnen wassen. Denk daarbij aan: een

jerrycan met een kraantje en regelmatig te

vervangen schoon water, een zeep(pompje) en

papieren handdoekjes.

Oppervlakken die in contact kunnen komen

met levensmiddelen, moeten van deugdelijk

materiaal zijn gemaakt. De oppervlakken

mogen niet kapot zijn en ze moeten altijd

schoon zijn.

Mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten

passende voorzieningen hebben voor het

schoonmaken en het ontsmetten van

gereedschap en apparatuur.

In mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moet

voldoende apparatuur en koelcapaciteit

aanwezig zijn om de voorgeschreven

temperatuur te garanderen waarop de

bederfelijke eetwaren en drinkwaren moeten

worden bewaard/gepresenteerd.

Bij mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moet

een goede en deugdelijke voorziening

aanwezig zijn voor het afvoeren van afval.

Afhankelijk van de aangeboden

levensmiddelen, kunnen meerdere

hygiënecodes van toepassing zijn.

Meer informatie in het overzicht van hygiënecodes

per sector (pagina Hygiënecodes, HACCP).

Eisen hygiëne en

inrichting mobiele

bedrijfsruimten!

© Copyright haccpapp.nl | powered by GreenApples