© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

haccp nieuws!

Blog

Veilige levensmiddelen: waar u bij een foodtruck op kunt

letten!

Koopt u eten bij een foodtruck? Controleer dan of het eten hygiënisch is

bereid en bewaard. Zo voorkomt u een voedselvergiftiging.

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat kan

komen door het eten van bedorven vlees, vis, salades of zuivel. Ook voedsel

dat is bereid met vies keukengerei kan leiden tot voedselinfecties.

Let dus goed op of de levensmiddelen die u bij een foodtruck koopt,

hygiënisch worden bereid en bewaard.

Bijvoorbeeld:

In de foodtruck moet (stromend) water en zeep aanwezig zijn waarmee

de bereider/verkoper zijn handen wast.

De ruimte en het materiaal waarmee de bereider/verkoper werkt,

moeten schoon/goed schoon te maken zijn.

De ondernemer moet ervoor zorgen dat er geen vuil in het eten kan

waaien.

De ondernemer moet ervoor zorgen dat omstanders het eten niet

kunnen aanraken.

Bederfelijke etenswaren moeten goed gekoeld worden bewaard.

Bereid, warm eten moet voldoende warm worden gehouden.

Levensmiddelen mogen niet direct op de grond staan.

Langslopende dieren mogen niet bij de levensmiddelen komen.

Veilige levensmiddelen:

waar u bij een foodtruck

op kunt letten!

© Copyright foodtruckhaccp.nl | powered by GreenApples

haccp nieuws!

Blog

Veilige levensmiddelen: waar u bij een

foodtruck op kunt letten!

Koopt u eten bij een foodtruck? Controleer dan of het

eten hygiënisch is bereid en bewaard. Zo voorkomt u

een voedselvergiftiging.

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een

voedselinfectie op. Dat kan komen door het eten van

bedorven vlees, vis, salades of zuivel. Ook voedsel dat

is bereid met vies keukengerei kan leiden tot

voedselinfecties.

Let dus goed op of de levensmiddelen die u bij een

foodtruck koopt, hygiënisch worden bereid en

bewaard.

Bijvoorbeeld:

In de foodtruck moet (stromend) water en zeep

aanwezig zijn waarmee de bereider/verkoper zijn

handen wast.

De ruimte en het materiaal waarmee de

bereider/verkoper werkt, moeten schoon/goed

schoon te maken zijn.

De ondernemer moet ervoor zorgen dat er geen

vuil in het eten kan waaien.

De ondernemer moet ervoor zorgen dat

omstanders het eten niet kunnen aanraken.

Bederfelijke etenswaren moeten goed gekoeld

worden bewaard.

Bereid, warm eten moet voldoende warm worden

gehouden.

Levensmiddelen mogen niet direct op de grond

staan.

Langslopende dieren mogen niet bij de

levensmiddelen komen.

Veilige levensmiddelen:

waar u bij een foodtruck

op kunt letten!

© Copyright haccpapp.nl | powered by GreenApples